Rakentamislakiin ympäristöministeriölle lähes 280 lausuntoa – keskeiset linjaukset lain muuttamisesta tehty

Ympäristöministeriön tuoreen uutiskirjeen mukaan ministeriö sai lähes 280 lausuntoa rakentamislakiin esitetyistä muutoksista ja että nyt on tehty keskeiset linjaukset lain muuttamisesta.

Korjattu rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025 muilta osin paitsi rakentamisluvan kolmen kuukauden käsittelyaikatakuun, rakennuksen hiilijalan-jälkilaskennan sekä tietomallimuotoisen rakentamisluvan voimaantulo siirtyvät vuodella eteenpäin. Lisäksi muun muassa rakennuksen materiaaliseloste muuttuu rakennustuoteluetteloksi mikä tarkoittaa, että rakennusmateriaalien sijaan seurataan rakennustuotteiden määrää.

Nämä muutokset antavat meille aikaa reagoida ja kerätä osaamista hiilijalanjäljen laskennasta sekä konkreettisesti siirtymäaika antaa aikaa laatia tuotteiden ympäristöselosteita – EPD:tä. Siltikään aikaa ei ole tuhlattavaksi. Tuotteen ympäristöselosteen laatiminen mahdollisesti konsultin avulla, sen verifioiminen ja julkaisu vie joka tapauksessa useamman kuukauden.  

Ministeriö antoi meille lisäaikaa – käytetään se viisaasti!

Rakennustieto seuraa rakentamislain uudistusta, mutta emme ole mukana lain valmistelutyöryhmissä.

Lakiuudistus tulee vaikuttamaan palveluidemme sisältöihin. Lain valmistelun seuraamisella takaamme, että pystymme kehittämään palveluitamme ja pitämään ne ajantasalla uuden lain mukaisesti. Haluamme jakaa kokoamamme tiedon rakentamislain vaikutuksista asiakkaidemme käyttöön ja hyödynnettäväksi.

Lue lisää >

< Takaisin blogiin